Afbeelding

Stichting Het Babyhuis voorkomt onnodige uithuisplaatsing

Algemeen

Het Babyhuis Leiden biedt sinds de opening in 2020 24 uurs opvang, behandeling en begeleiding aan hoog zwangere en pas bevallen kwetsbare vrouwen. Daarvoor staat een team van professionals en vrijwilligers. Stuk voor stuk vrouwen met een groot hart en veel professionele en levenservaring. Daarnaast draait het Babyhuis op financiële steun van veel donateurs.

De vaak jonge moeders hebben meestal al veel naars meegemaakt in hun leven. Het Babyhuis team ondersteunt ze, leert ze goed zorgen voor hun baby en voor zichzelf. In een veilige, huiselijke omgeving vinden ze de rust om te wennen aan het moederschap en krijgen ze de hulp, stimulans en het vertrouwen dat zij nodig hebben. Het doel is dat zij een veilige hechtingsrelatie opbouwen, en leren hoe ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en hun kindje, ook na hun tijd in het Babyhuis. Hierdoor worden uithuisplaatsingen voorkomen. 

De Babyhuis methodiek is uniek: de moeders starten hun intensieve traject met enkele maanden in de groep. Zodra ze er klaar voor zijn stromen ze door naar boven, waar ze oefenen in zelfstandig wonen met hun kleintje. De volgende stap is gaan wonen op een eigen vervolgplek. We zijn met een flink team van vrouwen dag en nacht aanwezig voor de moeders. We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, bijvoorbeeld voor 6 uur per 1 of 2 weken of slaap-waakdiensten. Dus gaat je hart open en wil je iets belangrijks doen?

Het Babyhuis kan alleen bestaan dankzij de vrijwilligers en de particuliere giften en donaties van velen. Gun je deze kwetsbare moeders een kans? Help ons dan! Kijk op www.het-babyhuis.nl.

Foto: PR

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant