Afbeelding

Drukte bij wedstrijden stokvechten

Sport

In april konden de kinderen van Budocentrum Junansei meedoen met wedstrijden stokvechten. Er deden maar liefst 150 kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar mee. Er zijn wedstrijden met lange en korte stokken. De lange stokken worden net als een samoeraizwaard met twee handen vastgehouden. De korte stokken worden met één hand gehanteerd.

De kleuters begrijpen nog niet zoveel van wedstrijden, maar op deze manier leren ze wel om te gaan staan als dat nodig is. En om te leren vertrouwen op je eigen kunnen. Natuurlijk is het heel erg spannend, maar ondanks dat probeerden de kinderen toch om de dingen die ze in de lessen geleerd hebben toe te passen.

De oudere kinderen begrijpen precies wat ze aan het doen zijn. Dat je in een wedstrijd een tegengesteld belang hebt en dat het erg nuttig is om na te denken over wat je gaat doen. Een aantal van hen kan zelfs al een zelf een wedstrijdstrategie uitdenken en snel handelen en aanpassen als dat nodig is. De wedstrijden waren snel, spannend en spectaculair om te zien.

Er was veel publiek met de sporters meegekomen en de sfeer was geweldig. Dankzij de hulp van ervaren vrijwilligers en ouders verliep de organisatie ook erg soepel. Het was een prachtig evenement. En alle kinderen konden trots met een medaille naar huis.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant