Afbeelding

Voorschoten’97 JO9-1 zet overwinningsreeks voort

Sport

De jongens van Voorschoten ‘97 JO9-1 hebben de afgelopen weken laten zien dat ze goed in vorm zijn. Na de overwinning in het Uientoernooi in Rijnsburg op tweede paasdag begon de laatste fase van de competitie in de hoofdklasse met twee ruime overwinningen op SJC en Rijnsburgse Boys, waarbij het aantal gescoorde doelpunten door de Metselbedrijf Zwaan B.V.-Brigade twee keer de dubbele cijfers haalde.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Oegstgeest JO9-1 op het programma. Het vele publiek, dat zich netjes achter de daarvoor bestemde hekken had opgesteld, was vooraf vooral druk met de weersvoorspellingen en met het feit of de paraplu’s nu wel of niet terecht in de auto’s waren achtergebleven.

Veel tijd om daar na het eerste fluitsignaal nog bij stil te staan was er niet want de ploeg van trainers Chris en Tommy kwam pijlsnel, weliswaar ietwat gelukkig, op een 3-0 voorsprong. Het was echter wel duidelijk dat de bezoekers goed druk zetten en elkaar wat makkelijker konden vinden dan de thuisploeg. Het was te danken aan keeper Ravi dat de ruststand ‘slechts’ 4-4 was. Deze tegenstander was duidelijk van een ander kaliber dan de tegenstanders van de afgelopen weken en de tactische aanwijzingen van de technische staf in de rust waren geen overbodige luxe.

In het derde kwart had de EAF Auto’s-Brigade het nog steeds lastig en met de wind tegen kreeg het nog 2 doelpunten te incasseren maar met veel inzet werd er toch zelf ook nog een goal gemaakt via Liam. Het was duidelijk dat het laatste kwart erop of eronder zou worden en de spanning liep hoog op. Echter nu zetten de geel-groenen beter druk op de tegenstander, beginnend bij de aanvallers Luuk en Tom, en liet men van achteruit via onder meer Bob de bal beter rondgaan. De ploeg wist daardoor een paar goede kansen bij elkaar te spelen en via Djim, Thijmen en Marley nog drie goals te scoren.

Na het laatste fluitsignaal kon er worden gejuicht, einduitslag 8-6. Een zwaarbevochten overwinning, maar die zijn, zo zegt men, vaak het lekkerst. Komende twee weken ligt de competitie stil, maar 11 mei gaan de jongens proberen deze winnende reeks voort te zetten in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse JO9-1, aftrap 8.30 uur. Het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden, dus u bent van harte welkom. Toegang is gratis.