Afbeelding

Zomerconcert in de openlucht op zaterdag 9 juli

Algemeen

The Lipstick Killers op Buitenplaats Berbice. Ntwee jaar van noodgedwongen rust vindt op zaterdagavond 9 juli eindelijk weer het inmiddels bekende Berbice zomerconcert plaatsJazzkwartet The Lipstick Killers brengt een bruisend programma met oude jazzstandards en swing.

Bij het gazon met blik op de ‘oneindige beek’, op het plein achter het prachtig gerestaureerde huis van de buitenplaats Berbice, kunnen bezoekers dit jaar luisteren naar een bruisend jazzprogramma, geheel in lijn met de grote muzikale liefde van de laatste bewoonster van de buitenplaats: Mej. R.J.M. Begeer (1914-2009). In haar jonge jaren, voor mejuffrouw Begeer zich met zo veel verve en succes inzette voor het behoud van historisch Voorschoten en in het bijzonder van haar buitenplaats, genoot zij, naast studie en werk, van het uitgaansleven en in het bijzonder van jazzmuziek. Geïnspireerd op die muzikale liefde organiseren de Vrienden van Berbice dit jaar een bijzonder concert.

Swingende jazzavond
The Lipstick Killers is een jazzkwartet dat bestaat uit zang, gitaar, piano en contrabas. Zij brengen een breed scala aan muziek, van bekende standards, blues en bossa nova tot jazz-arrangementen van folk- en moderne nummers. Onlangs verscheen hun debuutalbum ‘Back Again... For The First Time!’ waaruit hun veelzijdigheid spreekt. De show van The Lipstick Killers belooft dan ook een muzikale reis te worden van verleden naar heden en werpt daarnaast een blik in de muzikale toekomst. De Vrienden verwachten dat dit bijzondere gezelschap moeiteloos een muzikale avond vult met een swingend buitenconcert op een van de mooiste historische locaties in Voorschoten!

Midzomer op de zichtas
Het zomerconcert, georganiseerd door de Vrienden van Berbice, vindt traditiegetrouw plaats op het prachtig gelegen plein direct achter het huis. Een mooiere achtergrond voor het kwartet is niet denkbaar. Rond midzomer is de zonsondergang in de zichtas achter het huis de moeite van het bijwonen waard. Nu vindt het concert dit keer iets later plaats dan midzomer, maar dat zal de sfeer er vast niet minder om maken!

Houdt u rekening met de koelte van de avond en neem een vest of dekentje mee. Bij echt slecht weer vindt het concert plaats op een andere locatie!
Adres: Leidseweg 221 in Voorschoten (geen parkeergelegenheid).
Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19u30. Toegang: € 17,50, incl. drankje in de pauze. Aanmelding per mail: info@vriendenvanberbice.nl.

De Vrienden van Berbice zijn in 2016 opgericht met als doel het organiseren van culturele activiteiten op Berbice en het werven van Vrienden, die Berbice een warm hart toedragen en willen helpen om de buitenplaats weer in oude luister te herstellen. Alle eventuele opbrengsten van de culturele activiteiten komen ten goede aan Berbice.

Afbeelding
Afbeelding
Piet Gispen Photography; portrait

Uit de krant