De afscheidsreceptie in de Kleine Leeuw op 11 april, waar ca. 500 man afscheid kon nemen van Bruno en Carla Gerts.
De afscheidsreceptie in de Kleine Leeuw op 11 april, waar ca. 500 man afscheid kon nemen van Bruno en Carla Gerts. Foto:

Praktijkoverdracht en afscheid huisarts Berno Gerts

Algemeen

Na 30 jaar huisarts en praktijkhouder te zijn geweest is het tijd om de huisartsenpraktijk over te dragen. Na mijn studies fysiotherapie en geneeskunde en mijn werk als arts-gynaecologie in het LUMC, en arts-chirurgie in Maastricht UMC en als huisarts in een huis voor mensen met een verstandelijke beperking, ben ik in 1994 als huisarts begonnen in de huisartsenpraktijk in het gezondheidscentrum aan de Prof. van der Waalslaan 25, Voorschoten. Een klassieke huisartsenpraktijk. De eerste jaren waren gevuld met de zorg voor alle patiënten, maar ook de aandacht voor het gezinsleven, met in het aanvangsjaar twee jonge kinderen.

In 2006 en 2014 is onze praktijkruimte verbouwd en flink groter geworden. Samen met mijn medewerkers heb ik altijd fijn kunnen werken in ruime en met veel daglicht voorziene spreekkamers. Ook de wachtkamer is mooi licht en ruim. Al deze jaren heb ik ook goed kunnen samenwerken met de thuiszorgorganisatie Marente, welke al sinds jaar en dag in het gezondheidscentrum een belangrijke partner is geweest. Hoe fijn was het altijd om even te overleggen over de te leveren zorg en ondersteuning aan patiënten. In 2016 is Star-shl in het gezondheidscentrum gekomen. Sindsdien is het mogelijk bloed te prikken in de praktijk. Ook de diëtiste en fysiotherapeuten namen hun intrek in het centrum.

Hoe is het mij persoonlijk vergaan?
Ik heb altijd met veel plezier gewerkt, de dag begon om 8 uur met het spreekuur en om 9.30 uur was ik helemaal gelukkig met de nieuwe dag vol nieuwe en bestaande contacten, boeiende medische casuïstiek en de fijne samenwerking met de doktersassistenten en praktijkondersteuners. Samen met mijn grote steun Carla hebben wij vier kinderen kunnen opvoeden in Voorschoten. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Het begeleiden van patiënten is altijd een mooie uitdaging geweest. Ik vond het belangrijk dat mensen snel terecht konden op het spreekuur en dat vlot de juiste zorg op de juiste plaats geboden kon worden na het bezoek aan de praktijk. In de vele jaren heb ik veel bijzondere, moedige en lieve mensen ontmoet. Kinderen heb ik volwassen zien worden en gepensioneerden heb ik een hoge leeftijd zien bereiken. Ik ben dankbaar dat het mogelijk is geweest met u een persoonlijke band op te bouwen.

Sinds 2001, na de nieuwe dienstenstructuur, ben ik weer gaan schaatsen. Dat was heel fijn. De laatste jaren is de behoefte ontstaan voor meer tijd voor reflectie, contact met vrienden, familie, sport en wellicht een studie geschiedenis. Mijn opvolger is Martijn van den Born. Hij is bij mij opgeleid en inmiddels enkele jaren de vaste waarnemer in de praktijk. Hij is per 1 april 2024 praktijkhouder van huisartsenpraktijk Vlietwijk.

Uit de krant