Afbeelding

Voorzitter Pieter van Dijken stopt bij V’97

Sport

‘Besturen is een estafette’
In juni wordt Pieter van Dijken 75 jaar. Dat vindt hij een mooi moment om, na 12 jaar in verschillende functies bestuurd te hebben, te stoppen als voorzitter. “Voorschoten’97 is een prachtige club, maar besturen is een estafette. Het is tijd het stokje door te geven aan de nieuwe generatie.”

Waarom stop je als voorzitter?
“Het is een gevoelskwestie. Ik wil voorkomen dat men het Rutte-scenario voor ogen krijgt, zo van.. hij is te lang gebleven. Met veel mensen hebben we een stabiele club gebouwd, er staat veel op de rit. Maar we zijn nog lang niet klaar. Er liggen belangrijke dossiers zoals de transformatie van het zondagvoetbal en de sportinfrastructuur. We hebben een grote vereniging waaruit de nieuwe generatie bestuurders langzaam begint op te staan. Zo mogelijk ook mijn opvolger.”

Wat betekent V’97 voor het dorp?
“Voorschoten’97 is een basis voor het sociale leven van veel mensen. De club is enorm belangrijk. Dat zie je bijvoorbeeld bij een overlijden. De club leeft mee, biedt troost en is ook een plek waar mensen samenkomen. Een zeer kostbaar verbindend sociaal netwerk. Voorschoten zonder Voorschoten’97 is ondenkbaar. Je kunt gerust stellen dat de fusie in 1997 goed heeft uitgepakt. V’97 is echt één vereniging.”

Hoe staat de club ervoor?
“We zijn financieel gezond. De voorbereidingen voor de nieuwbouw van de kleedkamers, die zijn echt uitgeleefd, zijn gestart. Met hulp van de gemeente hoop ik dat we eruit komen. Ik wens dat we niet een kant op gaan van privatisering van de georganiseerde sport. Dat is voor ons onbetaalbaar. Wij willen een goede huurder zijn, maar zien onszelf niet als beheerder van het complex. Die rol hebben we nu maar daarmee wijken we ver af van de landelijke norm. Ook op voetbaltechnisch aspect zetten we stappen. Belangrijk, want dat moet in balans zijn met alle andere zaken die spelen.”

Van Dijken trad in 2012 aan als voorzitter van de Raad van Toezicht. Een periode waarin de club er financieel slecht voor stond. Op dit moment is er nog geen opvolger voor hem. Het bestuur van Voorschoten’97 kan wel versterking gebruiken want er zijn ook vacatures op het gebeid van vrijwilligers, overige senioren, facilitaire zaken en communicatie. Bovenal is de club op zoek naar een nieuwe kantinemanager omdat de nu al legendarische Ruud Nolet deze zomer met pensioen gaat.

Tekst: Arnout Verzijl

Uit de krant