Afbeelding
Foto:

Ruim 3900 euro voor Amnesty International

Algemeen

Voorschoten - De jaarlijkse collecte van Amnesty International vond dit jaar van 10 tot en met 16 maart plaats. De collectanten zamelden in gemeente Voorschoten bijna 4000 euro in. Amnesty is verheugd dat de collectanten dit jaar weer aan de deur geld konden inzamelen, cash of (steeds meer) via de QR-code. Dit jaar collecteerden 23 vrijwilligers voor de organisatie die opkomt voor slachtoffers van discriminatie, marteling of onderdrukking. 

In heel Nederland werd dit jaar tot nu toe ruim 1,2 miljoen euro opgehaald voor het werk van Amnesty (tussenstand 10 april 2024 - kijk op de website voor de actuele stand www.amnesty.nl/collecte). De organisatie is heel blij met deze opbrengst en dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty International is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. Jaarlijks voert Amnesty meer dan honderd onderzoeken uit, bijvoorbeeld om bewijs te verzamelen van oorlogsmisdrijven door Russische troepen tijdens de oorlog in Oekraïne. Op basis daarvan kunnen later daders worden berecht. Ook met de talrijke acties zijn hoge kosten gemoeid, zoals voor ons wereldwijde spoedactienetwerk voor mensen in acuut gevaar, of voor bijvoorbeeld de training van gastdocenten en educatiemateriaal voor meer dan 100.000 leerlingen in ons land.

Mede dankzij de steun van de inwoners van Voorschoten kan Amnesty haar strijd voor gerechtigheid voortzetten voor mensen in conflictgebieden en voor mensen die worden onderdrukt vanwege hun mening, overtuiging of om wie ze zijn.

Voor volgend jaar zijn wij nog op zoek naar extra collectanten. Mocht u een paar uur vrij kunnen en willen maken, neem dan contact op met de coördinator voor Voorschoten, Lonneke Tax (telefoonnummer 06 41 22 75 10).

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op: www.amnesty.nl

Uit de krant