Afbeelding

Gratis bridgecursus voor beginners

Algemeen

Bridgeclub Leids Doublet start in januari met een gratis bridgecursus voor beginners. Bridge is een fascinerend kaartspel dat nooit gaat vervelen, op elke leeftijd te leren is en zorgt voor levenslang plezier en ontspanning. Deze bridgecursus is een landelijk initiatief van enthousiaste bridgers, die het ‘bridgevirus’ op een toegankelijke en ontspannende wijze willen verspreiden.

Bridgen is een sociale denksport. Je speelt met een partner tegen verschillende tegenstanders op een clubavond. Je ontmoet zodoende veel mensen en kunt met hen een prettige sociale band opbouwen. Bridgen is uitdagend en een eerlijk spel. Je hersenen worden actief gestimuleerd, want ieder spel is anders en heeft veel mogelijkheden. Het is echter wel eerlijk, want je bent niet afhankelijk van een ‘goeie kaart’, want elk paar speelt dezelfde spellen. Deze gratis bridgecursus leert je vrijblijvend deze uitdagingen aan te gaan met steeds meer plezier.

Via 17 lessen, die je per email toegestuurd krijgt, leer je stapsgewijs de beginselen van het spel. Je wordt daarbij begeleid door een persoonlijke bridgecoach. Dit zijn ervaren en enthousiaste bridgers van bridgeclub Leids Doublet. Je neemt de les door en stelt eventueel vragen aan je coach. Nadat je een les hebt afgerond ontvang je de volgende les. Even een weekje geen tijd voor de cursus is geen enkel probleem: je bepaalt volledig je eigen tempo.

Naast deze lessen zijn er minimaal 5 fysieke bijeenkomsten waar je met elkaar en met je bridgecoach kennismaakt. Je oefent, onder begeleiding van de coach, het spelen in de praktijk. Deze bijeenkomsten worden gehouden in het gezellige Denksportcentrum Leiden aan de Robijnstraat 4.

Na afloop van de cursus ben je klaar om met veel plezier te spelen in een groep van gelijke sterkte en ervaring. Bij bridgeclub Leids Doublet maken wij voor beginners een speciale groep op de donderdag clubavond waarbij je meer ervaring en kennis opdoet. Je speelt met een partner in eigen tempo bridge en – zeer belangrijk – ontvangt nog steeds begeleiding.

Enthousiast geworden? Voor meer informatie of aanmelden neem contact op, per email naar cursus.bcleidsdoublet@gmail.com. Voor meer informatie over het landelijke initiatief zie www.bridgeservice.nl.

Uit de krant