Het terras puilde uit afgelopen zondag, toen een man of 700 het feest meevierde.
Het terras puilde uit afgelopen zondag, toen een man of 700 het feest meevierde.

Springlevend Voorschoten’97 viert 25-jarig jubileum op Sportpark Adegeest

Algemeen

Het zal geen dorpsgenoot zijn ontgaan: Voorschoten’97 bestaat 25 jaar en dat is afgelopen weekeinde groots gevierd. Drie dagen lang puilde Sportpark Adegeest uit haar voegen. De club gaat springlevend en vol vertrouwen op naar de volgende 25 jaar.

Het feest begon vrijdag. De officiële verjaardag werd opgeluisterd door hoog bezoek van de KNVB. Namens de voetbalbond feliciteerde Michèle Weyne voorzitter Pieter van Dijken, waarbij ze Voorschoten’97 omschreef als een prachtige open club, waar voor iedereen plaats is. Daarna had Weyne een verrassing in petto. Mart du Pré, bekend gezicht bij de club en in het dorp, ontving de zilveren erepenning van de KNVB. Mart, al meer dan vijftig jaar betrokken bij het Voorschotense voetbal, was zichtbaar ontroerd. Namens de atletiek werd Fons Schrijver gehuldigd. Fons is al 19 jaar de webmaster en als betrokken atletiekman van onschatbare waarde.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor de voetbalquiz. Een bomvolle kantine speelde mee met de door quizmasters Hans Douw en Daan Lobel perfecte georkestreerde avond. Het VSD-duo Pingel/Von Schwalbe ging er vlak voor het middernachtelijk uur met de hoofdprijs vandoor. Zaterdagmiddag was het de beurt aan de jeugd. Een honderdtal jeugdleden genoot van de jeugddag.

Legendarisch waren de jubileumwedstrijden op zaterdagmiddag. De zondag sterren versloegen lokale rivaal SJZ met 3-2. Daarna was het de beurt aan de zaterdag. Lievelingsvijand van weleer JAC werd met 4-2 verslagen. Na afloop werd er tot laat geproost op de oude rivaliteit. Dat voetbal mensen verbindt en samenbrengt, bleek maar weer eens. En al helemaal op zondag. Het absolute hoogtepunt van de jubileumviering.

Maar liefst 26 seniorenteams deden mee aan een geweldig onderling toernooi. Er viel geen wanklank en het Voorschoten’97-gevoel vibreerde overal op het sportpark. Het is een gevoel dat moeilijk te omschrijven valt. De leden zijn trots op de club en dat bleek, want op het hoogtepunt waren er ruim 700 mensen feest aan het vieren. Met een heerlijke barbecue en gezellige muziek waren er alleen maar blije gezichten. Nadat het nieuwe tenue voor werd gepresenteerd en de dames 1 werden gehuldigd voor hun kampioenschap, nam voorzitter Van Dijken nog eenmaal het woord. Hij bedankte de jubileumcommissie en maakte het voornemen bekend om Lennart Mulder op de eerstvolgende ALV te benoemen tot erelid. Een terecht gebaar, want de club kende in de afgelopen jaren ook moeilijke tijden. Mulder speelde, veelal achter de schermen en in diverse functies, een belangrijke rol in het voortbestaan van de club.

In juli keert de rust terug op Adegeest, waarna vanaf augustus de bijna honderd teams zich weer gaan opmaken voor een nieuw seizoen. Op naar de volgende 25 jaar.

Arnout Verzijl

Het sterrenteam van de zaterdag rekende in de jubileumwedstrijd voor eens en voor altijd af met lievelingsvijand JAC.
Vooral blije gezichten afgelopen weekeinde op Sportpark Adegeest.
Een ontroerde Mart du Pré werd door de KNVB gehuldigd.
Afbeelding

Meest gelezen