Afbeelding

Koningsspelen R.K. Basisschool Emmaus

Cultuur

Vrijdag 26 april waren op de Voorschotense basisscholen de jaarlijkse Koningsspelen. Zo ook op basisschool Emmaus. In de ochtend hadden alle groepen veel sportieve activiteiten op de planning staan.

Waar de kleutergroepen leuke spelletjes op het schoolplein deden, de groepen 8 een freerun clinic hadden, gingen de groepen 3, 4 en 5 op bezoek bij Tennisvereniging Forescate. Daar kregen deze groepen een tennisles waarbij ze verschillende oefeningen en spelletjes konden uitproberen. Onder begeleiding van de enthousiaste trainers kregen de kinderen zo een mooie introductie tot een, voor sommigen, nieuwe sport. 

De groepen 6, 6/7 en 7 waren welkom bij HVV’70. Deze Voorschotense handbalvereniging staat altijd open om tijdens de Koningsspelen een handbalclinic te organiseren voor de kinderen. De vrijwilligers en jeugdleden verzorgden samen een leuke training voor de leerlingen. Zo komen de kinderen ook in aanraking met deze relatief kleine, maar hele snelle sport. Dankzij de inzet van deze twee verenigingen hebben de groepen van de Emmaus hele fijne Koningsspelen gehad.

Afbeelding

Uit de krant