Afbeelding
Foto:

Buurtdag BBB 1 mei 2023

Wie denkt dat Petanque een kwestie is van een balletje gooien heeft het mis. Er zijn speciale technieken voor de beste gooi. Dat leggen leden van Petanquevereniging DSP Voorschoten uit tijdens de Buurtdag bij Buurthuis De Boschbloem op 13 mei.

Bent u een pointeur of een tireur? En wat is een donnĂ©e? Kenners zeggen dat het allemaal in de polsbeweging zit. Hoe je de bal, ofwel boule, vastpakt, je lichaam gebruikt en nawijst, is van grote invloed op het resultaat. 

Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn er introductiesessies waar de regels van de sport worden toegelicht en verschillende oefeningen worden gedaan om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Uiteraard wordt er aan het eind van de sessie en onder begeleiding een echt potje gebouled. De introductiesessies zijn toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Voor kinderen van de basisschoolleeftijd zijn aparte sessies. Aanmelden voor de sessies is niet nodig. Kom gewoon eens kijken hoe leuk de sport is. Buurthuis De Boschbloem is gevestigd aan de Schimmelpenninck van der Oyelaan 39. Informatie over de petanquevereniging in Voorschoten is te verkrijgen via info@dspvoorschoten.nl