Steven Knieriem op het orgel.
Steven Knieriem op het orgel. Foto:

Laurentiusorgelconcert zondagavond 14 mei 2023

Steven Knieriem (orgel) en Jan József Buis (trombone) in de Laurentiuskerk zondag 14 mei.

Steven Knieriem (2001) is het tweede jonge talent dat we dit voorjaar in onze concertserie mogen verwelkomen. Hij was al op zeer jonge leeftijd gefascineerd door het orgel, en begon op zijn negende zijn orgelstudie en vervolgde die aan het conservatorium in Rotterdam, waar hij momenteel nog naast het hoofdvak orgel ook improvisatie studeert. Zijn uitvoeringen brachten hem op bekende locaties met beroemde orgels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. In 2021 bereikte hij de finale van het befaamde orgelconcours ‘St Albans International Organ Competition.’ Naast zijn werk als uitvoerend musicus houdt Steven zich bezig met componeren en arrangeren. Hij arrangeerde werken van componisten zoals Bach, Tchaikovsky, Dvorák en Franck.

Hij neemt zijn vriend Jan József Buis mee, die trombone speelt en ook studeert op het Rotterdams conservatorium. Zijn muzikale interesses variëren van jazz, hip-hop, pop, funk tot klassieke muziek. Hij speelt graag met jazz combo’s, maar ook met kamermuziek-ensembles, en met symfonieorkesten, zoals het VU-orkest of het Nederlands Studenten Orkest.

Het concert is op zondagavond 14 mei in de Laurentiuskerk aan de Leidseweg, en begint om 20:00 uur. De toegang is vrij, met collecte bij de uitgang. Voor het programma zie: www.laurentiusorgelconcerten.nl