Afbeelding
Foto:

Kunstgenootschap Vlietstreek zorgt voor chaos in Museum Voorschoten

Dertig leden van het Kunstgenootschap Vlietstreek laten van 10 t/m 28 mei nieuw werk zien in Museum Voorschoten. Aan de expositie is ook een kunstwedstrijd voor scholieren verbonden.

Het thema van de tentoonstelling is CHAOS. Dit uit het Grieks afkomstige woord staat letterlijk voor ‘leegte’ of ‘geen orde’. Deze betekenis suggereert ongebondenheid en vrijheid, maar niets blijkt minder waar. Kunstenaars met een eigen stijl en techniek ervaren dit thema als een grote uitdaging om uit te beelden. Dat veel leden van het kunstgenootschap aan de expositie mee doen belooft verrassingen en een grote variëteit aan inzendingen. De openingstijden van het museum zijn van woensdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De toegang voor deze tentoonstelling is gratis.

Aan de expositie is ook een kunstwedstrijd voor scholieren verbonden.

Ontdek je talent en daag jezelf uit: laat in een kunstwerk CHAOS zien!

Als je inspiratie wil opdoen kom dan tijdens openingsuren naar het museum. Daar zijn kunstenaars aanwezig die je alles over hun werk kunnen vertellen.

De spelregels zijn:
. Onderwerp van je kunstwerk: CHAOS
. Formaat A3
. Ruimtelijk (3D) werk: max. afmeting schoenendoos
. Materiaalkeuze: vrij
. Inleveren bij het museum: tussen 10 en 21 mei

De kunstwerken worden opgesteld in de entreeruimte van het museum. Een jury van het kunstgenootschap en het museum zal de inzendingen beoordelen. De bekendmaking is op woensdagmiddag 24 mei. De drie origineelste kunstenaars krijgen een prijs en mogen hun kunstwerk een plek geven in de expo-ruimte van CHAOS.

Afbeelding