Afbeelding
Foto:

Voorschoten viert Fairtrade Week

Volgende week is het Fairtrade Week! Om dit vieren overhandigt de werkgroep Fairtrade Gemeente Voorschoten een cadeaudoos aan de burgemeester Nadine Stemerdink. De cadeaudoos is een bedankje omdat onze gemeente een concrete bijdrage levert aan een eerlijke wereld voor iedereen. Hoe? Heel simpel: onder andere door het schenken van Fairtrade koffie, thee en cacao op het gemeentehuis.

Ruim 80 Fairtrade Gemeenten in ons land, waaronder Voorschoten, werken aan een duurzame wereld waarin mensen, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. En dat is hard nodig. Nog steeds leeft ruim een miljard van alle mensen in armoede. Door eerlijke handel te drijven kunnen we dat stoppen. Fairtrade Gemeenten zetten zich actief in om voor boeren en werknemers een leefbaar inkomen en loon te realiseren. Samen voor een sociaal duurzame wereld!
Armoede bestrijden begint met het betalen van een eerlijke prijs Waarom is het betalen van een eerlijke prijs zo belangrijk? Extreme armoede is de hoofdoorzaak van grote problemen zoals kinderarbeid, uitbuiting en ontbossing. Een goed product verdient een eerlijke prijs, maar kleinschalige boeren en werknemers op plantages krijgen slecht betaald voor het werk wat zij doen. Boeren kunnen zo nauwelijks in hun levensonderhoud voorzien en moeilijk ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede. Fairtrade werkt eraan om de grondoorzaken van armoede aan te pakken. Iedereen moet een leefbaar inkomen krijgen voor het werk wat hij of zij doet. Dat wil zeggen voldoende om eten en kleding van te kopen, kinderen naar school te sturen, medische zorg, plus een beetje extra voor noodsituaties en om te sparen.

Fairtrade Week Van 6 tot en met 14 mei staat Nederland weer in het teken van Fairtrade. In de 80 Fairtrade gemeenten wordt dan aandacht gevraagd voor eerlijke handel. In Voorschoten staat naast de overhandiging van de cadeaudoos aan de burgemeester ook de vertoning van de film Bigger than Us voor leerlingen van de British School op het programma. Daarnaast bieden de supermarkten vele Fairtrade artikelen met korting aan.

Kom in actie en sluit je aan bij onze burgerbeweging

Ook het verschil maken? De werkgroep Fairtrade Gemeente Voorschoten is op zoek naar vrijwilligers. Wil jij je social media skills, je schrijfvaardigheden, je hands-on mentaliteit of je bestuurlijke kwaliteiten inzetten? Laat het ons weten op het mailadres: voorschotenft@gmail.com en sluit je aan bij de werkgroep Fairtrade Voorschoten. Voor meer informatie over de Fairtrade campagne: www.fairtradegemeenten.nl