Afbeelding
Foto:

Spook van de opera in de Dorpskerk

Donderdagavond 23 februari waarde het spook van de opera door onze Dorpskerk. Een medley van liederen uit deze musical van Andrew Lloyd Webber werd gezongen door leerlingen van the British School in the Netherlands (BSN) en het Voorschotens Kamerkoor. Het vormde het slot van een concert, dat als thema ‘A MILLION DREAMS’ had meegekregen. De coronapandemie had het uitkomen van deze dromen even geblokkeerd. In 2023 kon Voorschoten alsnog het resultaat horen van deze unieke muzikale samenwerking.

Door Josée Nan

Het concert begon met een medley van muziek uit de Harry Potter films gespeeld door het BSN Orkest. Daarna volgde optredens van het BSN Choir en van het BSN Performance Choir. In dit laatste koor zingen al wat oudere leerlingen die auditie hebben moeten doen om tot dit koor toe te treden. Dat was te merken aan hun samenzang in het lied ‘Bring him home’ uit Les Miserables. Eén van de leden van dit koor, Sophie de Bruijn, zong daarna het lied Cabaret uit de gelijknamige musical. Een talent, deze Sophie met een dijk van een stem maar ook met het lef om zacht te zingen, bijna te fluisteren als de inhoud van het lied daarom vraagt.
Na de pauze was het de beurt aan het Voorschotens Kamerkoor dat zeven ‘Songs of the sixties’ ten gehore bracht. De afsluiting vormde het ‘à capella’ gezongen Autumn Leaves waarin je de blaadjes kon horen vallen en de najaarsstorm ruisen. Bij de andere popliedjes werd het koor aan de vleugel begeleid door Alex Jarrett, docent op de BSN. Hij was de muzikale motor van dit samenwerkingsproject. Eerder op de avond had hij ook de koren van de BSN en de zangsolisten begeleid.
Het klapstuk van het concert werd gevormd door de medley uit The Phantom of the Opera. Jong en iets ouder en verschillende nationaliteiten zongen hier samen, begeleid weer door Alex Jarrett. Op vaardige wijze verving hij met zijn spel een compleet orkest; donkere bastonen, het slaan van de pauken die ‘the Phantom of the Opera' aankondigen en de weemoedige strijkers in het lied ‘All I ask of you' het was allemaal te horen in het spel, waarmee hij het gelegenheidskoor begeleidde. Het publiek beloonde de alle uitvoerenden, de zangers, de orkestleden, de dirigenten én Alex met een lang applaus. Foto: Kimberley Bosman