Afbeelding
Foto:

Teken de petitie: realiseren Skeelerbaan Voorschoten

Zo’n 600 Voorschotenaren hebben binnen een paar dagen de petitie al ondertekend om een skeelerbaan te realiseren op de ijsbaan aan de Anthoni van Leeuwenhoekkade. De petitie, die te vinden is op de website petitie24.nl, is door de IJsclub Voorschoten gestart om, met steun van de ondertekenaars, een signaal aan de gemeente Voorschoten af te geven om nu eindelijk werk te maken van de aanleg van de skeelerbaan. Al meer dan 10 jaar vindt hierover discussie plaats met de gemeente. De gemeente wil het ijsbaan-terrein eventueel voor woningbouw gebruiken. De steeds oplaaiende discussie over ‘woningbouw of sport’ is begrijpelijk, maar in de afgelopen jaren zijn er in Voorschoten meer dan 1000 woningen bijgekomen en daarmee zo’n 3000 nieuwe bewoners! Sport- en spelmogelijkheden zijn daarmee niet meegegroeid.

Bewegen is meer dan ooit, zowel voor kinderen als volwassenen, belangrijk. In Voorschoten hebben we, middenin het dorp, een unieke kans om bewegen te bevorderen. De gemeente stelt in de begroting van 2023, dat zij als belangrijke ontwikkelingen ziet : “het waarderen van sporters en verenigingen en het versterken van lokale sport- en beweegaanbieders”. Een skeelerbaan kan het hele jaar door worden gebruikt en als het vriest kan er op die baan binnen een paar dagen worden geschaatst. Door de warme winters komt het schaatsen steeds meer onder druk en voor vele ijsclubs en - verenigingen is het noodzakelijk om een skeelerbaan aan te leggen om het voortbestaan te garanderen.
Voordat de IJsclub Voorschoten weer veel tijd en energie gaat steken in de ontwikkeling van de skeelerbaan -veel vrijwilligers stoppen daar al jarenlang hun kostbare vrije tijd in- zou de gemeente Voorschoten het ‘licht op groen’ moeten zetten. Daarna kan op een professionele manier de ontwikkeling, aanbesteding en financiering van de skeelerbaan worden opgepakt.

Hoewel er al veel handtekeningen zijn verzameld via de petitie ‘Realiseren Skeelerbaan Voorschoten’, hierbij opnieuw de oproep om de petitie te ondertekenen. Nog meer handtekeningen betekent dat we de gemeente Voorschoten nog nadrukkelijker kunnen laten weten dat heel veel Voorschotenaren de aanleg van een skeelerbaan toejuichen.

Op de website petitie24.nl is meer informatie te vinden over deze actie en daar kan ook de petitie worden getekend (petitie24.nl/realiseren-skeelerbaan-voorschoten)

Jan Altenburg,
Adviseur/ woordvoerder IJsclub Voorschoten