Afbeelding

Kom bewegen in het Alettahof

Algemeen

Waarom is bewegen voor ouderen zo belangrijk? Bewegen is goed voor lichaam en geest: botten en spieren worden sterker, ook de concentratie verbeterd en het heeft een positieve invloed op zelfredzaamheid.

Iedereen kan meedoen naar zijn / haar eigen mogelijkheden en de lessen zijn betaalbaar. Op en rond de stoel zijn we, met gebruik van muziek en verschillende materialen, gedurende 45 minuten lekker in beweging. De lessen zijn gericht op het behouden van de conditie, de spierkracht en mobiliteit van het hele lichaam en het trainen van de balans, om zo het risico op vallen in en om het huis te beperken (valpreventie). Ook het trainen van de hersenen zit in de oefenstof verweven. Hierdoor blijft zelfredzaamheid langer behouden en kunnen deelnemers langer thuis blijven wonen. Daarnaast ervaren de deelnemers veel gezelligheid en doen nieuwe contacten op. De lessen worden gegeven door fysiotherapeute Noortje Sanberg. 

Voor meer informatie of voor het afspreken van een proefles bel: 06 41 71 51 85 of mail naar nsanberg@ziggo.nl. Onze fysiotherapeute Noortje Sanberg is voor ons een oude bekende en zij heeft jarenlang deze cursus in het Alettahof gegeven.  Waar: Activiteitencentrum Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97, 2253 RP Voorschoten.