Afbeelding
Foto:

Rustige jaarwisseling in Voorschoten, slechts kleine incidenten

De jaarwisseling in Voorschoten is in vergelijking met de rest van de regio rustig verlopen. De brandweer in Voorschoten kreeg twee meldingen van kleine afvalbranden. Vorig jaar was dat er één. De politie in ons dorp meldde drie incidenten, tegenover tien vorig jaar.

De jaarwisseling in Veiligheidsregio Hollands Midden, waarvan Voorschoten deel uitmaakt, vroeg veel inzet van de hulpdiensten. Voor de samenwerkende hulpdiensten was het een drukke nacht die beheersbaar en zonder grote of bijzondere incidenten verliep. De klok rond waren politie, brandweer, ambulance en boa’s in ons dorp aan het werk of stonden ze klaar om in actie te komen.
Burgemeester Nadine Stemerdink is trots op de rustige jaarwisseling in Voorschoten. “We hebben deze oud-en-nieuwviering grondig voorbereid. Van overleg met de hulpdiensten en extra inzet door de buitendienst, tot berichten in de krant en op de sociale media. Ik ben heel blij dat al dat werk resultaat had. Met elkaar beleefden we een feestelijke jaarwisseling. Zo kunnen we met frisse moed aan de slag met alle uitdagingen die in 2023 op ons wachten.”

In de vroege ochtend maakte de buitendienst van de gemeente Voorschoten een extra ronde voor restafval en oud papier. Later op de dag sloten de medewerkers de ondergrondse en bovengrondse containers. Voor het melden van vuurwerkoverlast was de gemeente in de ochtend en middag telefonisch bereikbaar. Waarschijnlijk door het slechte weer viel de overlast erg mee en hoefden inwoners het telefoonnummer niet te gebruiken.

In de rest van de regio vroeg de jaarwisseling veel inzet van de samenwerkende hulpdiensten. Het was een drukke nacht die beheersbaar en zonder grote of bijzondere incidenten verliep. Er is intensief samengewerkt om een veilige jaarwisseling mogelijk te maken. Zo werden verschillende scenario’s voorbereid en waren er extra medewerkers op de meldkamer om het grote aantal meldingen te kunnen verwerken.