Afbeelding
Foto:

Kerstvakantie in Museum Voorschoten

De tentoonstelling ‘De kracht van ondernemend Voorschoten’ is niet alleen voor volwassenen interessant, ook de kids komen aan hun trekken. Een tip voor de kerstvakantie!

De tentoonstelling is nog tot en met zondag 8 januari te bezoeken. Het is een boeiende staalkaart van Voorschotense bedrijven en ondernemers, die soms een verrassende kant van zichzelf laten zien. Een bezoek aan het museum is echt een aanrader voor de kerstvakantie, want voor de kinderen is er van alles te doen. Zo is er een spannende speurtocht: welk logo hoort bij welke onderneming? Ook zijn er mooie kleurplaten, waar je uit kunt kiezen. Bedenk bij welk bedrijf je het liefst zou willen werken en maak er een goed verhaal van. Je kunt er een bezoek aan het bedrijf mee winnen!
Vooraan in het museum staat een zuil met een interactief stripverhaal over de geschiedenis van Voorschoten, waarbij een tijdmachine een belangrijke rol speelt. Je gaat via het beeldscherm (touchscreen) al swipend naar de ijstijd, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, het beleg van Leiden tot aan onze tijd.
Zin om te wandelen in de vakantie? In het VVV-gedeelte van het museum liggen mooie routes klaar, naast informatie over wat er allemaal te zien en te doen is in Voorschoten, Wassenaar en omgeving.
Het museum (inclusief VVV) is open van woensdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur. Ook de website www.museumvoorschoten.nl is een bezoek waard.