Op de foto: de nieuwe secretaris Tineke van Rijn.
Op de foto: de nieuwe secretaris Tineke van Rijn. Foto:

Bestuur bridgeclub Voorschoten weer compleet

Tineke van Rijn is de nieuwe secretaris van de bridgeclub Voorschoten. Zij volgt Barend Pek op. Eerder trad Ria Preenen al toe tot het bestuur, dat daarmee weer compleet is. In een tijd, waarin het voor verenigingen steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden, is dat een opvallende ontwikkeling.

Van Rijn, die kortgeleden na 47 jaar te hebben gewerkt met pensioen is gegaan, omschrijft zichzelf als een actief en enthousiast persoon: "Ook al hoef ik nu eigenlijk niet meer vroeg mijn bed uit, gaat de wekker nog steeds om zeven uur af. Maar wel alles onder het motto niets moet, alles mag.'"
Een deel van haar vrije tijd gaat op aan het oppassen op haar kleinkinderen. ,,Het is fijn om het opgroeien van dichtbij weer mee te maken zonder dat je hoeft op te voeden.'' Daarnaast is zij actief in de golfsport. Zowel als beoefenaar als bestuurder.
Met bridgen is zij een aantal jaren geleden begonnen. ,,En dat ben ik steeds leuker gaan vinden. Ik speel graag en veel.'' Dat leidde er onlangs toe dat zij zich beschikbaar stelde als secretaris van de bridgeclub Voorschoten. Zij vindt het niet alleen belangrijk om deze vereniging weer aan een compleet bestuur te helpen. Zij maakt zich ook zorgen over bridgen in het algemeen in Voorschoten. ,,De ontwikkeling van het ledenbestand van de bridgeclubs is niet bepaald gunstig. Het is goed als bestuurders van de clubs hier in gezamenlijkheid eens aandacht aan besteden.'' Zij zit daarmee op dezelfde golflengte als onder anderen Paul Post, voorzitter van bc Voorschoten.
Het bestuur van Voorschoten ziet er nu als volgt uit: Paul Post (voorzitter), Tineke van Rijn (secretaris), Johan Planting (penningmeester), Lidi van Overveld (voorzitter technische commissie, clubledenadministrateur en clubwebmaster) en Ria Preenen, die zich onder andere met Lief en Leed bezighoudt.

Bridgeclub Voorschoten speelt op woensdag- en donderdagavond in het Bondsgebouw naast de Laurentiuskerk aan de Leidseweg. Informatie over de vereniging is te verkrijgen via secretariaat.bcv@gmail.com