Afbeelding

Avondvierdaagse editie 59 een groot feest!

Cultuur

De 59ste editie van de Norlandia Avondvierdaagse Voorschoten is dinsdagavond van start gegaan. Met het schitterende weer zijn er bijna 1400 deelnemers die vier avonden voor de felbegeerde medaille wandelen. 

Samen met alle begeleiders en ouders vormen zij een wandelend lint door Voorschoten deze week. Alle basisscholen uit Voorschoten doen mee en zelfs ook twee scholen uit Leiden hebben zich aangesloten. Dat zorgt iedere dag voor een groot feest op de start- en finishlocatie bij Voorschoten ’97. Er zijn optredens en iedere dag zijn er DJ’s om de sfeer erin te brengen. Op de dinsdag werd er een lekker ijsje uitgedeeld op de route.

Op de donderdag is er een verkleedwedstrijd en komen de deelnemers in hun mooiste, gekste en bijzonderste outfit. Op dit moment is het nog spannend wie de wedstrijd gaat winnen. De uitslag hiervan wordt vrijdag bij de start bekend gemaakt.

Op vrijdag verwachten de deelnemers de wandeltocht af te ronden en dan worden zij uiteraard groots onthaald door het publiek en live muziek op de Weddeloop.
De Avondvierdaagse kan niet plaatsvinden zonder alle sponsoren, EHBO en vrijwilligers. Er worden dagelijks zo’n 40 vrijwilligers ingezet om de start- en finish locatie op te zetten, het verkeer te regelen en uiteraard de controles op de route uit te voeren. “Het is fantastisch om te zien dat de A4D zo leeft in Voorschoten en dat er dus zoveel deelnemers zijn en er ook veel vrijwilligers zich hiervoor willen inzetten”, aldus de voorzitter Melchior Aelmans. “We zien dat het mee helpen en het mee wandelen van generatie op generatie wordt overgebracht.”

Er wordt nu al nagedacht over volgend jaar, de 60ste editie! Dat wordt een bijzondere editie, dus zorg dat je erbij bent! Foto: Frank Schimmel.

Uit de krant