Afbeelding

Krappe overwinning Scylla-dames tegen concurrent Westa

Algemeen

De dames van Scylla hebben thuis tegen concurrent Westa een krappe 4-3 overwinning behaald. De komende wedstrijden zullen moeten gaan uitwijzen of deze minimale zege voldoende is voor het bereiken van de play-offs.

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat de strijd om de derde en vierde play-off plek dit seizoen spannender worden dan in de afgelopen paar jaar. SKF, Scylla en Westa lijken daar de meeste aanspraak op te kunnen gaan maken, maar ook het gepromoveerde Hilversum doet vooralsnog goed mee.

Bij het Limburgse Westa is de zeer talentvolle 18-jarige Belgische Sara Devos terug in de selectie. Devos verloor geen enkele game. 

Tussen de op het oog eenvoudige Belgisch-Limburgse overwinningen door gingen alle overige partijen verdiend naar Scylla. Na de snelle 0-1 (Marie opende tegen Devos) bracht Esmee beide teams weer op gelijke hoogte door Daantje Lommen met 3-1 te kloppen. Lommen won brutaal de tweede game, maar kwam in de overige games net tekort. Fang Ning bracht vervolgens voor de pauze de 2-1 voorsprong op het bord door Kovtoun met 3-1 te verslaan. 

Gelijk na de pauze werd een gelijk opgaande spannende wedstrijd verwacht tussen Marie en Lommen, maar Marie kwam eigenlijk geen moment in de problemen en op haar 3-0 zege was dan ook niets af te dingen. Daarna was Fang Ning niet opgewassen tegen Devos waardoor de stand voorafgaand aan het laatste enkelspel 3-2 in het voordeel van Scylla was. Esmee zette daarin het uiteindelijk winnende vierde punt op het bord door in de mooiste partij van de dag met 3-1 van Kovtoun te winnen. De afsluitende dubbel werd een anticlimax en ging in recordtijd naar onze Zuiderburen. Door de vier punten tegen Westa staan de Scylla-dames voorlopig op een prima derde plek in de Eredivisie. Komende zondag 25 februari komt het ijzersterke Dozy Den Helder om 13.00 uur op bezoek in Leiden.

Uit de krant