Afbeelding

PiMM!-orkest voor kinderen start op vrijdag 5 april

Algemeen

Misschien heb je het al gehoord: vrijdag 5 april start in Voorschoten het PiMM!-orkest, een nieuw orkest voor kinderen vanaf 8 jaar (groep 5) die het leuk vinden om samen muziek te leren maken. Je hoeft er nog geen muziekles voor te hebben gehad.

Het PiMM!-orkest wordt georganiseerd door Harmonie Voorschoten en is bedoeld om kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Dit gebeurt aan de hand van de PiMM!-methode, een nieuwe en uitdagende methode voor kinderen. PiMM! staat voor Plezier in Muziek Maken. Onder deskundige begeleiding leren de kinderen noten spelen en lezen, verschillende ritmes spelen en samen spelen.

In het orkest leer je een instrument te bespelen. Je kunt kiezen uit 7 instrumenten: klarinet, dwarsfluit, trompet, saxofoon, trombone, bariton en slagwerk. Op het aanmeldformulier kun je je voorkeur aangeven. Oefenen doen we tijdens de repetitie en hoeft dus niet thuis.

We repeteren iedere vrijdagavond van 18:45 tot 19:45 uur in het Bondsgebouw, Leidseweg 100. We werken toe naar een spetterend slotconcert op vrijdagavond 28 juni in het Bondsgebouw, waarvoor je iedereen mag uitnodigen.

Data: April: 5, 12, 19, 26 Mei: 10, 17, 24 Juni: 7, 14, 21 Slotconcert: vrijdagavond 28 juni

De kosten voor de hele periode zijn € 50,00. Inschrijven kan via de website van Harmonie Voorschoten: https://harmonievoorschoten.nl/pimm-orkest/.

Voor vragen kun je contact opnemen met Bart van der Ploeg (06 1646 2942) of Hans Overweg (06 4485 2347).

Afbeelding

Uit de krant