Afbeelding

Leerlingen openen voetgangersoversteek bij basisschool Gevers Deynoot

Algemeen

Kinderen van de leerlingenraad van basisschool Gevers Deynoot openden vandaag een nieuwe voetgangersoversteek. Die is aangelegd bij het parkeerterrein op het Burgemeester van der Haarplein. Wethouder Hubert Schokker en schooldirecteur Arnaud Ouwehand hielpen bij het onthullen van de verkeersborden.

De leerlingen van basisschool Gevers Deynoot hebben zich actief ingezet voor een veilige oversteek in de buurt van hun school. Afgelopen jaar schreven zij een brief aan de wethouder. Daarin vroegen ze om meer verkeersmaatregelen. Na een uitgebreid gezamenlijk onderzoek van de gemeente en de leerlingenraad, is hun verzoek nu met succes gerealiseerd.

Naast het onthullen van nieuwe verkeersborden, plaatste de gemeente markeringen op de weg. Ook zijn er tegels gelegd met een leerzaam gedichtje van de beroemde auteur Dick Bruna. Die helpen de kinderen om veilig over te steken. Wethouder Hubert Schokker: “Het is fantastisch om te zien hoe jonge kinderen zich actief inzetten voor de veiligheid in hun omgeving. De gemeente is blij om dit initiatief te ondersteunen. Wij werken graag met scholen samen om onze straten veiliger te maken.”

Uit de krant