Afbeelding

Fietsverlichtingsactie Voorschoten 2023

Algemeen

Dit najaar wordt weer de jaarlijkse regionale Fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen dan gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren. De regionale actiedag is op zaterdag 4 november. Aansluitend loopt de campagneweek van maandag 6 tot en met zaterdag 11 november.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. “Zien en gezien worden, daar gaat het om”, aldus Wim Wolting, voorzitter van de Fietsersbond Voorschoten. “Voor jouw veiligheid en die van anderen is dit belangrijk.” Daarom organiseren gemeenten, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland, samen met rijwielhandelaren, weer een fietsverlichtingsactie. Bij deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon.

Doe je voordeel met deze actie
In Voorschoten vindt de fietsverlichtingsactie plaats bij Rijwielspecialist G. Besuyen aan de Voorstraat 13. In de aansluitende week, tot en met zaterdag 11 november, kun je ook nog bij hen terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting. Doe je voordeel met deze actie. De politie controleert uiteraard doorlopend op werkende fietsverlichting. Maar gezien deze actie inspecteren ze de komende tijd wat vaker. Zorg dus voor een fiets die helemaal klaar is voor de donkere dagen!

Uit de krant