Afbeelding

Het weekend van Voorschoten groter en voller dan ooit

Algemeen

Het Weekend van Voorschoten is een podium voor alle Voorschotense verenigingen en instellingen, van sport-, cultuur-, kunst- tot maatschappelijke instellingen om zich op actieve wijze te presenteren.

Het Weekend van Voorschoten vindt dit jaar plaats op 8, 9 en 10 september en is dit jaar dit jaar groter en voller dan ooit. 

Het weekend start op vrijdagavond met de eerste uitreiking van de Voorschoten Awards. Meer dan 100 personen waren genomineerd en wie de gelukkigen zijn wordt in de Kruispuntkerk bekend gemaakt.

Op zaterdag is er de Cultuur-, en Verenigingsmarkt, een Kunstenaarsmarkt, muziekpodia en Open Monumentendag. Op de Cultuur-, en Verenigingsmarkt presenteren zich in het centrum meer dan 80 vrijwilligersorganisaties, culturele instellingen en sportverenigingen. Op 3 podia zijn er optredens van meer dan 20 gezelschappen, verzorgd door de Cultuurfabriek. Tijdens Open Monumentendag zijn dit jaar ruim 20 monumenten te bezichtigen. Bijzonder is de presentatie van meer dan 25 leden van de Kunstkring De Vlietstreek op het Treubplein. Door ruimhartigheid van de Voorschotense winkeliers is er een Rad van Voorschoten waar bezoekers (gratis) kunnen meedingen naar honderden cadeaus!

Op zondag is er de Oldtimer dag, de kofferbakverkoop en diverse activiteiten voor kinderen. De oude en vertrouwde Oldtimer dag telt meer dan 125 oldtimers. Een nieuwe activiteit is de ‘kofferbakverkoop’ met minstens 25 Voorschotenaren die vanuit de kofferbak van hun auto overbodige spullen verkopen op de parkeerplaatsen van het Treubplein.

Locatie: Schoolstraat, Treubplein en Voorstraat te Voorschoten. Datum: 8, 9 en 10 september 2023. Het actuele programma is te zien op www.hetweekend.nl                                                                                 

Uit de krant