Afbeelding

Buurtdag de Boschbloem 13 mei 2023

Algemeen

Op 13 mei wordt door Buurthuis “de Boschbloem” in samenwerking met de Gemeente Voorschoten, Museum Voorschoten, Voorschoten Voor Elkaar, bewonersverenigingen een andere organisaties een buurtdag georganiseerd. Een dag voor buurtbewoners van de Bloemenwijk, wijk Boschgeest, Dobbewijk, Nassauwijk andere Voorschotenaren en de leden van de Boschbloem. Het is een dag die in het teken staat van verbinden en ontmoeten. Er worden vele leuke en verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd, of het nu gaat om te ontmoeten en een praatje of zelf iets doen. Het kan allemaal.

Er zijn de hele dag door activiteiten zoals ontmoeten en kennismaken onder het genot van een kop koffie of thee, er is een luchtkussen en een spel dat gespeeld kan worden, de Cirkelbus Voorschoten stelt zich voor, Voorschoten Voor Elkaar gaat met de bewoners in gesprek, de Jeu de Boules vereniging van Voorschoten geeft clinics voor jong en oud, er is een informatiemarktje en foto’s en filmpjes over de wijken van vroeger.

Er zijn ook tijdgebonden activiteiten zoals de workshops archeologie voor kinderen, Tussen Kunst en Kitsch, sieraden of sleutelhangers maken van papier en de gemeente komt vertellen over het zwerfafval en hoe je de wijk schoon houdt. Verder worden er presentaties gegeven. Een bank komt vertellen hoe je veilig online bankiert, de Bewonersvereniging Boschgeest vertelt iets over het rioolproject en Recht door Recht, de bewonersvereniging Dobbewijk, stelt zich voor. Wethouder van Elst komt in de ochtend langs en zal een kop koffie voor de bezoekers inschenken en een praatje maken. Kortom er is veel te doen. Kijk voor uitgebreide informatie op: https://www.boschbloem.nl/buurtdag-de-boschbloem-13-mei-2023/

Buurtdag “de Boschbloem” Zaterdag 13 mei, 10.00 - 16.00 uur
Buurthuis de Boschbloem, Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan 39, Voorschoten

Uit de krant