Afbeelding

283 Kerstbomen ingezameld door Annabel, Jolein, Feline en Madelief

Algemeen

Na oudjaarsdag wordt vanuit de Gemeente Voorschoten de gelegenheid gegeven om de kerstboom naar een speciaal inzamelpunt te brengen en wordt hiervoor een kleine vergoeding ontvangen. Ook is het bij meer dan 30 bomen mogelijk de kerstbomen per adres te laten ophalen. Met de laatste opdracht zijn de zusjes Van Berge Henegouwen ook dit jaar weer van start gegaan om zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen.

De meiden Annabel, Jolein, Feline en Madelief zijn met hulp van hun fanatieke opa op zoek naar kerstbomen. Tussen kerst en oud en nieuw zijn de voorbereidingen al begonnen en hebben de meiden de buurtbewoners geïnformeerd d.m.v. een briefje in de bus met de vraag of ze de boom mochten ophalen of dat de mensen die bij hen wilden bezorgen. Hier doen buurtbewoners graag aan mee, want dan hoeft de boom niet zo op straat te worden gegooid. Vorig jaar kwamen de meiden tot 300 bomen en de inzet voor dit jaar was om een nieuw record te zetten. Dit is helaas niet gelukt, de concurrentie was groot. Uitgerust met walkie talkies en telefoon werden er vele kilometers gelopen door Voorschoten. Als een boom te groot of zwaar was, werd papa gebeld om de boom op te halen met de bakfiets.

Toen de bomen donderdag 5 januari werden opgehaald door de gemeente keken de mannen van de gemeente hun ogen uit. De huizen waar ze hiervoor waren geweest hadden gemiddeld ongeveer 50 bomen, een tuin vol. Na 45 minuten slepen zat de wagen vol en moest deze eerst worden geleegd voor dat alles mee kon. Nadat alle bomen waren ingeladen en nauwkeurig werden geteld, kwam het totaal uit op 283 stuks. Niet slecht volgens de dames: ‘maar volgend jaar moeten we echt over de 300 heen!’

Uit de krant