Afbeelding
Foto: Ria de Graaf

Juf Hilly met pensioen

Algemeen

Na ruim 36 jaar zet juf Hilly Smit aan het einde van dit schooljaar een punt achter haar onderwijscarrière. Op 29 juni hebben we op een feestelijke manier afscheid van haar genomen. Feestelijk, want we zijn dankbaar voor haar enorme inzet voor onze school en voor de PCSV. En met tromgeroffel, want Hilly is maar liefst 32 jaar lang verbonden geweest aan de PCSV. Als leerkracht, intern begeleider, directeur van de Gevers en de laatste zes jaren is ze teruggegaan naar wat haar het meest aan het hart lag: het jonge kind. Op onze school was ze groepsleerkracht in de onderbouw. Ook begeleidde ze de jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Hilly was juf in hart en nieren, ging altijd op zoek naar de talenten van ieder kind en zocht vooral ook hoe ze ieder kind kon laten schitteren.

Ze verdient daarom ook zelf een schitterend afscheid! We laten haar niet met stille trom vertrekken. Bij een creatieve en muzikale juf hoort een creatief en muzikaal afscheid. Ze is van huis opgehaald in een oldtimer brandweerauto en werd opgewacht door meer dan 100 enthousiaste kleuters. Het feestprogramma in haar eigen groep werd afgesloten met een extra verrassing voor de juf en voor de kinderen: een heuse workshop djembe! Want: het onderwijs en juf Hilly pasten bij elkaar als twee trommelstokken! Tot de zomervakantie is ze nog op Het Kompas. Voor de tijd daarna wensen we haar een fijne tijd waarin ze samen met haar man kan genieten van de kinderen en kleinkinderen, volop tijd heeft voor haar hobby’s en kan genieten van haar welverdiende pensioen!

Ria de Graaf

Meest gelezen