Afbeelding

Boeklancering en expositie ‘Zie mij’

Ingezonden

Op 11 april is het boek Zie mij, door de Voorschotense Astrid Janson, verschenen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag.

Over dit boek:
In dit boek neemt Astrid Janson je mee, als ervaringsdeskundige, in de onbekende en onzichtbare wereld van iemand met een hechtingsstoornis. Door het boek te lezen leer je anders te kijken, te luisteren en krijg je inzicht in wat er nodig is voordat je hulp kan bieden. De auteur legt uit wat de verschillen zijn tussen de wereld van iemand met een hechtingsstoornis en de wereld van mensen met hechting. Je leert meer over de binnenkant van iemand met een hechtingsstoornis en welke gevolgen dit heeft in het dagelijks functioneren. Een van de belangrijkste verschillen is het bewustzijn en de ervaring van veilig zijn. De mensen die hechting hebben mogen ervaren en ontwikkelen, zijn zich vaak niet bewust van dit essentiële onderdeel. Door dit boek te lezen word je bewuster van onder andere de invloed van lichaamstaal en de basis die ieder mens in zich heeft. Je krijgt meer inzicht in wat er nodig is om een stukje veiligheid te creëren om zo beter hulp te kunnen bieden aan degene die dit nodig hebben. Het boek bevat meer dan 70 foto’s om zo het leerproces visueel te ondersteunen.

Over de auteur:
Astrid Janson deelt haar wereld met als missie de hulpverlening voor anderen in de toekomst wellicht te verbeteren.

Over de expositie:
De expositie in het Rietveldpaviljoen is een aanvulling op het boek en biedt bezoekers de mogelijkheid om de thema’s en verhalen uit het boek op een visueel en emotioneel krachtige manier te ervaren. De foto’s zullen de nuances van hechtingsstoornissen belichten en een dieper begrip en empathie aanwakkeren.

Evenementdetails:
Boeklancering: 20 april 16.00 in het Rietveldpaviljoen tijdens de officiële opening van de expositie.
Expositieperiode: 18 april tot en met 26 mei 2024.
Locatie: Rietveldpaviljoen, zonnehof 8, Amersfoort.

Zie mij, ISBN 978 94 9336 417 2, is voor 25.00 euro verkrijgbaar in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen en rechtstreeks via de webshop van de uitgever www.kelbo.nl

Uit de krant