Afbeelding

Verslag JSW concert 14 april 2024: Boris meets Ben

Algemeen

‘Eigenlijk speel jij lekkerder dan Ben Webster’ zei ik tegen Boris van der Lek in de pauze. ‘Nou, die was wel heel erg goed hoor’ zei Boris uit respect.

Met nog wat losse kaartverkoop aan de zaal was het jazztheater Het Deijlerhuis afgelopen zondag 14 april goed gevuld voor een optreden van Boris van der Lek and the JazzFluencers. Een geweldig kwintet van mastodonten uit de Vaderlandse jazz. Boris speelde dus Ben, en trompettist Koos van der Hout stond garant voor een fenomenale vertolking van Harry ‘Sweets’ Edison (leuke anekdote: Lester Young in de Basie band noemde Edison vanwege zijn ‘zoete’ stijl ‘Sweetie Pie’, maar dat werd al snel kortweg ‘Sweets’). Het legendarische album ‘Ben and Sweets’ uit 1962 vormde de ruggengraat van het optreden. Meeslepende ballads en stevige swing kwamen in vlot tempo voorbij voor een enthousiast publiek. Ja, jazz ‘pur sang’.

Zondag 26 mei a.s. komen The Tibbs! (‘reared on diet of Rhythm & Blues, Funk, Jazz, Pop and Ska’). Een perfecte manier om het succesvolle seizoen af te sluiten, geschikt voor jong en oud. De bar blijft wat langer open! Bestel kaarten op www.jazzsocieteitwassenaar.nl.

Foto en tekst: Marcel Franken

Uit de krant